NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

In vijf dagen verliest Kevin Spacey zijn agent, woordvoerder, werk en een Emmy

3 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
kevin-spacey
Binnen vijf dagen is de ster Kevin Spacey gevallen. De acteur, nu vooral bekend van zijn hoofdrol in House of Cards, is zijn agent, woordvoerder, Emmy en grote klussen kwijt. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie. De teller loopt nog.
In de nasleep van de #metoo-discussie, deed acteur Anthony Rapp een onthulling. Spacey had in 1989 avances naar hem gemaakt in een hotelkamer. Spacey was toen 26, Rapp 14.  
Het interview, geplaatst door de Amerikaanse nieuwsite BuzzFeed , verscheen zondag. Er volgden meer beschuldigingen en verschillende bedrijven en personen distantiëren zich van Spacey.

Emmy

Op 20 november zou Kevin Spacey een oeuvreprijs krijgen, voor zijn acteercarrière en werk als artistiek directeur van het Old Vic Theater in Londen. Dat eerbetoon gaat niet door, maakte de organisatie van de Emmy Awards, de grote Amerikaanse tv-prijzen. Naar verwachting gaat de prijs naar Spaceys collega Christian Bale.

House of Cards

De opnames van het zesde seizoen House of Cards — over president Frank Underwood — zijn deze week voor onbepaalde tijd stilgelegd. Netflix en producent MRC kondigden dat aan, om ‘ons de tijd te geven om de huidige situatie te bekijken en aandacht te geven aan mogelijke zorgen van de acteurs en de medewerkers’.  
Er is inmiddels een anonieme tiplijn opgesteld voor medewerkers. Acht medewerkers hebben Spacey, al dan niet anoniem, beschuldigd van seksuele intimidatie.

Partners

Donderdag wist BuzzFeed te melden dat Spaceys agency Creative Artists Agency (AAC) en zijn woordvoerder Staci Wolfe de samenwerking opzegden. Via Wolfe liet Kevin Spacey die dag nog weten hulp te zullen gaan zoeken.

ING

De ING-bank zou Spacey eind november ontvangen op een ondernemerscongres in Ahoy Rotterdam. ING heeft vrijdag afgezien van die samenwerking. Spaceys komst zou, volgens de bank, de aandacht alleen maar afleiden.

Meer over:

, ,