Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De Dijk kan het niet alleen: 6 samenwerkingen

12 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Dijk twitter
De Dijk stapt voor een paar maanden van de poppodia af en gaat het theater in. Frontman Huub van der Lubbe biecht in de uitzending op het theater fijn te vinden; door de stilte komen de teksten en muziek beter tot hun recht. Geen geroep om bier tussendoor. Toch wil Jetta Klijnsma dat De Dijk blijft rocken: “ Ik kan het niet alleen is zo’n essentieel lied, ik hoop wel dat je dat erin houdt. Wie kan het nou alleen? Niemand kan het alleen!” En inderdaad, ze kunnen het niet alleen. Hier volgen zes samenwerkingen die een vernieuwende twist gaven aan het oeuvre van De Dijk.
Solomon Burke
‘The Bishop of Soul’ maakte in 2010 een plaat met de Amsterdamse band. Oude De Dijk nummers werden opnieuw opgenomen en in het Engels gezongen door Burke. Echter, de soulzanger kwam om het leven op Schiphol waar hij net was geland voor een concert met de band in Paradiso twee dagen later.

JB Meijers
Voordat hij zich volledig op The Common Linnets stortte, was JB Meijers 14 jaar lang leadgitarist bij De Dijk. Het nummer Onderuit leverde live altijd een virtuoze solobattle op tussen hem en saxofonist Roland Brunt.

Amsterdam Sinfonietta
In 2014 maakte de band het livealbum Dijkers en Strijkers waarbij ze werden begeleid door Sinfonietta. Deze uitvoering van Zevende Hemel wordt ingeleid met Siciliano , een stuk van Bach.

Carice van Houten
Bij Vrienden van Amstel Live 2012 was het tijd om het licht uit te doen, waardoor de nacht ‘dark and full of terrors’ werd. Actrice Carice van Houten deelde in Rotterdam de bühne met De Dijk.

Hot Haarlemmerdijk Horns
We blijven even in het Rotterdamse Ahoy. In 2006 vierde De Dijk haar 25-jarig jubileum hier. Bij de blazerssectie zat toentertijd de Nieuw-Zeelandse trompettist Mike Booth, die hier bij Groot Hart zijn eigen grote hart via zijn grote longen laat spreken.
Thomas Acda
Voor het laatste studioalbum Allemansplein werkte De Dijk samen met zanger en acteur Thomas Acda. Alles komt goed werd de soundtrack voor de Nederlandse komedie Wonderbroeders waar Acda een rol in speelde.
Terug naar het heden. Tijdens de uitzending spelen de mannen een impressie van hoe de theatertour  Groef gaat klinken.
Meer cultuur opsnuiven? Klik hier!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA