Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Het verhaal achter deze foto van Portugese brandweermannen

22 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
portugal-brandweer
64 doden, meer dan 150 gewonden, legio woningen en bedrijfspanden en hectaren bos: de bosbranden in centraal Portugal hebben een rampzalige ravage aangericht. Met man en macht is er gewerkt om de brand onder controle te krijgen. Eén foto, gemaakt tijdens een actie van de Portugese brandweer, spreekt boekdelen en wordt dan ook  veelvuldig gedeeld op Facebook.
Op zondag 18 juni zijn rond de 1200 Portugese brandweerlieden uitgerukt om de bosbrand in de gemeente Pedrógão Grande te blussen. Na een nacht en een dag krijgen de brandweerlieden vijfentwintig minuten pauze, waarbij ze neerploffen in het gras aan de rivieroever, hun werkkloffie nog aan, omgeven door rook. Een aantal van de dertien mannen is in slaap gevallen.
Pedro Brás, van de vrijwillige brandweer, maakte de foto en vertelt de Spaanse website  El Pais Vernes  dat de mannen pauzeerden omdat hun watertanks op dat moment werden bijgevuld.
De grote brandhaard is grotendeels geblust. De bosbrand, vermoedelijk ontstaan door een blikseminslag, kostte ruim 40.000 hectare bos.

Meer over:

, ,