Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Het probleem van de LPF-fractie, volgens Joost Vullings en Joost Eerdmans

6 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
joost eerdmans vullings
Onervaren mensen met grote ego's die, na de moord op hun leider, onmogelijk bij elkaar te houden vielen. Zo omschrijven politiek verslaggever Joost Vullings en oud-LPF'er Joost Eerdmans de Lijst Pim Fortuyn, vijftien jaar na de moord op leider Pim.
Joost Vullings schreef  De kinderen van Pim , waarin hij samen met oud-LPF’ers terugblikt op de meest roerige politieke periode uit deze eeuw. De partij rolde na de moord op Pim Fortuyn van het ene publieke spektakel in het andere.
Vullings vertelt: "Je hoort van veel oud-Kamerleden: we hebben er een puinhoop van gemaakt, we hebben het verprutst, maar we hebben wel een kabinet op dat bordes neergezet. Best een prestatie."
Het probleem van de fractie bleek volgens Vullings de ambitieuze samenstelling. "Er werden mensen geselecteerd die boven aan de piramide stonden in hun werkzame leven, met daarboven Fortuyn. En toen hij wegviel bleef er een team met alleen maar spitsen over." 
Vond je dit artikel informatief? Lees verder!

Meer over:

, , ,