Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Het politieke seizoen van Pauw

10 jul 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
politiek overzicht deel 1
Elk seizoen schuiven er verschillende topstukken uit de politiek aan bij Pauw. Dit seizoen is daarop geen uitzondering. We presenteren een tweedelig chronologisch overzicht van de politieke kwesties en themas's die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen bij Pauw. Deel 1:

Klaas Dijkhoff over de nieuwe koers van de VVD

Als het aan fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ligt gaat de VVD een andere koers varen. De scherpte moet terug. Daarom presenteerde hij een discussiestuk ‘Liberalisme dat werkt voor mensen’. Ook heilige huisjes als vrijheid van onderwijs en godsdienst staan ter discussie.

Staatssecretaris Blokhuis start het actieprogramma Dak- en Thuisloze jongeren

Het aantal dak- en thuisloze jongeren in ons land is fors. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis onacceptabel. Daarom startte hij het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Waarom hebben nog steeds zo veel jonge mensen geen vaste thuis- of verblijfplaats en wat er moet veranderen?

Theo Hiddema over Henk Otten en de reiskostenvergoeding

Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema heeft mogelijk ten onrechte duizenden euro’s extra onkostenvergoeding gekregen. Hiddema staat ingeschreven in Maastricht, maar woont in de praktijk in Amsterdam. Hij is niet het enige Kamerlid, want ook over het woonadres van PVV'er Dion Graus bestaan twijfels. Tegelijkertijd is er onenigheid binnen Forum voor Democratie ontstaan nadat oprichter Henk Otten kritiek uitte op partijleider Thierry Baudet in een interview. 

Steven van Eijck en Sharon Dijksma in debat over benzine- en dieselverbod

De Telegraaf noemde het luchtfietserij. Het Amsterdamse plan om alle benzine- en dieselauto’s in 2030 te verbieden zorgt voor veel rumoerigheid. Bij Pauw gaan wethouder Sharon Dijksma en RAI-voorzitter Steven van Eijck in debat.

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen in debat met Frank van Gool

De SP maakte een undercoverfilm om uit te zoeken hoe makkelijk een Nederlandse man aan het werk komt op plekken waar nu voornamelijk arbeidsmigranten aan het werk zijn. Nederlanders schijnen het ‘vuile werk’ niet te willen opknappen. 

Wopke Hoekstra pleit voor een krachtigere EU

Hij komt rechtstreeks uit Berlijn, onze minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Daar heeft hij tijdens de prestigieuze Humboldt-lezing een pleidooi gehouden voor een stevige Europese samenwerking op het gebied van veiligheid en migratie. Welke maatregelen moeten we volgens de minister van Financiën nemen om in welvaart en vrijheid te blijven leven?

Ron Meyer verdedigt het "satirische" filmpje van de SP over Frans Timmermans

Ineens was ie daar. Hans Brusselmans. Hoofdpersonage in het nieuwste campagnefilmpje van de SP. En hij hield de gemoederen flink bezig vandaag. Niet in de laatste plaats omdat hij sprekend op Frans Timmermans lijkt. Ron Meyer, voorzitter van de SP, schuift aan bij PAUW om uitleg te geven.

Rob Jetten wil het EU-lidmaatschap opnemen in de grondwet

Rob Jetten trapt op de Dag van Europa de D66-campagne voor de Europese verkiezingen af. De partij wil het lidmaatschap van de Europese Unie vastleggen in de Grondwet. 

7 euro meer voor een vliegticket? Als het aan staatssecretaris Menno Snel ligt wel

Als het aan het kabinet ligt, betalen we in 2021 ruim 7 euro meer voor onze vliegtickets. Staatssecretaris Menno Snel vindt het belangrijk dat internationaal vliegen wordt belast net als de auto, de bus en de trein. 

PvdA-leider Lodewijk Asscher: "Timmermans doet het ontzettend goed"

PvdA-leider Lodewijk Asscher over de Europese verkiezingen. Worden de Sociaal Democraten de grootsten? En wat betekent dat dan voor Nederland?

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA