Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Het pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark opent vandaag zijn deuren

30 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Reuzenpanda Rhenen
Een nieuw hoofdstuk van de pandamania is aangebroken: vandaag opent Ouwehands Dierenpark in Rhenen 'Pandasia', het gloednieuwe pandaverblijf van de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya uit China.
Rond 16.30 uur speechen diverse mensen in het dierenpark, onder wie voormalig minister-president Jan Peter Balkenende. Hij was een van de eerste betrokkenen bij de pandalobby die Wu Wen en Xing Ya naar Nederland wist te halen. 
Rond de klok van vijf volgen allerlei Chinese acts. Eigenaar Marcel Boekhoorn heeft dan de eer om Pandasia te openen. Rond 17.30 uur komen de reuzenpanda's naar buiten. Vijftig verschillende journalisten uit Nederland, China en Duitsland hebben zich aangemeld om verslag te doen. Of de panda's daadwerkelijk naar buiten komen is een kwestie van afwachten. Het blijven natuurlijk dieren met een eigen wil.
Het verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje, meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag, een veterinaire ruimte en een ruimte voor de verzorgers. De twee reuzenpanda's hebben het goed in Rhenen. Volgens directeur Robin de Lange zijn daar geen zorgen over: "Het vrouwtje is al in de vruchtbare periode terecht gekomen. Dat was even wennen, maar ze maken het goed. De Chinese verzorgers zijn zelfs al terug naar China. Dat was een goed teken. Ze hebben er voldoende vertrouwen in."
Het pandaverblijf werd traditioneel Chinees geopend met een leeuwendans:
Panda livestream 1
Meer nieuws, achtergronden en fragmenten? Kijk dan hier.

Meer over:

,