Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Het nieuwe televisieseizoen: dit zijn de headlines

  •  
29-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
tv-seizoen
Traditiegetrouw starten omroepen in september met het nieuwe televisieseizoen en wordt de zomerprogrammering eindelijk losgelaten. Het belooft een spannend seizoen te worden met vertrouwde gezichten op een andere zender, klassiekers terug op de buis en volop nieuwe programma’s. De strijd om de kijker kan weer losbarsten.

De bewezen successen van de NPO

De publieke omroep mikt in het nieuwe seizoen veelal op reeds bewezen successen. In de vooravond keert De Wereld Draait Door terug van reces en op het derde net kunnen we weer genieten van heel veel nieuwe First Dates . Ook op ‘primetime’ maken veel programma’s een comeback.  Zo zijn de maandag- en dinsdagavonden weer vertrouwd met op de eerste dag van de week Radar en Spoorloos en een dag later Opsporing Verzocht , Opgelicht en de Rijdende Rechter .

Ook keert de taalquiz van Astrid Joosten De S.P.E.L.show terug op de buis, gaat Jaap Jongbloed langs bij de mooiste meisjes van de klas, presenteert Jan Smit vanaf Ibiza Beste Zangers en bespreken Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek onder leiding van Harm Edens het nieuws van de afgelopen week. Flikken Rotterdam keert eveneens terug met een nieuw seizoen. 

Op zondag 1 september stelt Yvon Jaspers een lichting nieuwe boeren aan ons voor om hopelijk voor hen, daarna velen brieven te ontvangen.

Volop verhuizingen bij de commerciëlen

John de Mol gaat met SBS6 vanaf september dan eindelijk écht de strijd om de kijker aan. Dat doet de zender vooral met programma’s die zich eerder al hebben bewezen. Zo maakt Linda de Mol haar debuut op de zaterdagavond van SBS, met de kijkcijferknaller van weleer: Ik Hou van Holland . Ook sluit ze het weekend af op de zender van haar broer, eveneens met een programma dat voorheen op RTL te zien was: Miljoenenjacht .

De Talpa-formules die van RTL naar SBS verhuizen zorgen natuurlijk voor gaten in de programmering bij de zender van Goede Tijden Slechte Tijden . Daarom wordt de RTL5-hit Expeditie Robinson vanaf september op RTL4 geprogrammeerd. Niet meer op de vertrouwde donderdag, de expeditie met BN’ers gaat het op de zondagavond opnemen tegenover Miljoenenjacht .

Verder keren bij deze zenders ook heel veel programma’s terug met een nieuw seizoen. Onder andere The Voice Senior , Chateau Meiland , The Big Music Quiz en Mr. Frank Visser doet uitspraak komen met gloednieuwe afleveringen. 

Klassiekers terug op de buis

Begin deze maand maakte Jan Versteegh bij Pauw bekend de nieuwe presentator van Lingo. te zijn. Vandaag maakt SBS bekend ook de voormalig publieke omroep-klassieker Man Bijt Hond nieuw leven in te blazen. Een andere klassieker die na jaren terugkeert op tv is Dancing with the Stars , nu gepresenteerd door Chantal Janzen en Tijl Beckand op RTL4 en keert Het Spijt me terug op deze zender met Caroline Tensen. 

Nieuw

Marlijn Weerdenburg komt voor omroep MAX met een zandsculpturenwedstrijd Aan ’t Zand! waarin zes kunstenaars met elkaar de strijd aan gaan. Bert van Leeuwen gaat voor de EO Mannen in het wild maken. Daarin gaat hij met een groep mannen met een midlifecrisis een reis door Zuid-Europa maken.

Beau van Erven Dorens gaat een nieuwe talkshow presenteren op de late avond van RTL4 en Philippe Geubels gaat op de zaterdagavond van RTL in Taboe op zoek naar de grenzen van zijn humor. 

Het televisieseizoen start natuurlijk pas echt op 30 september: dan keert  Pauw  terug op televisie. 

Meer over:

rtl, talpa, sbs, npo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.