Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Hans de Borst schreef een emotionele brief naar Poetin

12 okt 2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hans-Elsmiek
De 17-jarige dochter van Hans de Borst, Elsemiek de Borst, kwam samen met haar moeder, stiefvader en haar broertje om bij de vliegramp met MH17. Hij schreef een emotionele brief naar de Russische premier Poetin waarin hij hem vroeg om Russische militairen het rampgebied te laten bewaken. Vanavond is Hans de Borst te gast in de uitzending.
De brief van Hans de Borst aan de Russische premier Poetin:
Zeer bedankt meneer Putin, leiders separatisten of Oekraïense regering!

Voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind, Elsemiek de Borst!
Zij was 17 jaar oud, 5 gymnasium leerling op het Segbroek college in Den Haag en op weg naar vakantie in Maleisië, samen met haar broertje, moeder (mijn ex-vrouw) en stiefvader.

Elsemiek zou volgend jaar eindexamen doen, samen met haar beste vriendinnen Julia en Marina en deed het goed op school! Ze wilde daarna naar de TU Delft om bouwkunde te gaan studeren, ze had er veel zin in!

Ze is er plotseling niet meer! Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is!

Heren bovengenoemd, ik hoop dat u trots bent o.a. Haar jonge leven overhoop geschoten te hebben, en dat u morgen weer relaxed in de spiegel kunt kijken!

Ik hoop dat u dit berichtje, misschien in het engels vertaald (wat u als intelligente heren prima kunt lezen) binnenkort zult kunnen lezen!

Nogmaals dank!

Met vriendelijke groet,

Elsemieks vader Hans de Borst te Monster, wiens leven geruïneerd is!

Ps meneer Putin: ik hoop dat uw intense gesprek met onze polderpremier Rutte u de ogen heeft geopend!! Ik weet dat u onder de indruk bent hiervan en zou het stoer van u vinden als u initiatief zou nemen met Russische militairen het rampgebied te bewaken zodat NL deskundigen alles nauwgezet kunnen uitzoeken! Bij voorbaat dank!