Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De eerste Serious Request-buit is binnen (met dank aan Foppe de Haan en Jesse Klaver)

10 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
serious-request
De Glazen Huis-dj's voor 2017 zijn bekend. Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn laten zich in december zes dagen opsluiten om geld op te halen voor Serious Request. Het goede doel van het jaar:  verscheurde families in conflictgebieden.
"Op een goede avond staan er letterlijk duizenden mensen voor je neus," vertelde Verschuuren bij ons in de uitzending. Hij gaat voor de vierde keer het Glazen Huis. Voor Hoogendoorn en Houtveen is het de eerste keer. De tip van Verschuuren: "Je moet jezelf niet verliezen in de duizenden mensen die daar staan, niet denken dat je moet springen en gek doen. Je moet jezelf vinden en blijven."
De dj's eten de dagen in het Glazen Huis niets, om op die manier aandacht te vragen voor het doel. Er wordt ook op andere manieren geld ingezameld. Ieder jaar is er een veiling waar bekende Nederlanders, organisaties en artiesten items voor beschikbaar stellen. Zo werden in voorgaande jaren door Rico Verhoeven zijn sportbroek, door de NOS het opnemen van een eigen journaal en door Ed Sheeran zijn gouden plaat geveild.

Komende editie

Bij Pauw werden de eerste items van de veiling alvast bekendgemaakt. Zo signeerde Foppe de Haan de bal die ook bij het WK Voetbal in Rusland gebruikt gaat worden. En voormalig 3FM-dj Giel Beelen had een primeur. Hij maakte de eerste 333 euro over. Beelen, nu bij Veronica, zat zelf negen keer in het Glazen Huis. Politicus Jesse Klaver deed een opvallende belofte: zijn beroemde eikeltjespyjama (niet meer in de winkels te krijgen!) gaat komende Serious Request naar de hoogste bieder.

Apeldoorn

Niet voor niets staat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december op het Marktplein in Apeldoorn . De organisatie achter Serious Request wilde dit jaar graag de stad gebruiken waar 150 jaar geleden het Rode Kruis werd gericht.

Tijn

Dit jaar vindt de dertiende editie van het Glazen Huis plaats. Vorig jaar trok de geldinzamelingsactie aandacht door de zesjarige Tijn, die naar het Glazen Huis toog met zijn vader in Breda om daar tegen betaling nagels te lakken. Tijn leed aan een zeldzame vorm van hersenstamkanker. Hij wist met zijn nagellakactie 2,5 miljoen euro op te halen. In juli overleed Tijn.

Meer over:

glazen huis, 3fm

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA