Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Gigantisch zeemonster aangespoeld in Indonesië

12 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
Zeemonster Indonesië
Bij het Indonesische eiland Seram is een gigantisch zeemonster aangespoeld en niemand weet wat het is. Een enorm, monsterlijk, bloederig, rottend schepsel steekt vlakbij de kust van het eiland boven het water uit. De locals hebben foto's en video's van het schepsel gemaakt, maar niemand weet wat het precies moet voorstellen. De mensen op het eiland discussiëren of het over een soort reuzeninktvis of een walvissoort gaat. 
Insta post Indisch zeemonster
De eilandbewoners zagen het schepsel voor het eerst op donderdagavond voor de kust van het eiland drijven, maar ze dachten aanvankelijk dat het om een boot ging, omdat het zo groot is. Het dier is zeker 15 meter lang, meldt VICE .
Volgens Indonesische media gaat het om een reuzeninktvis. Als dat waar is dan gaat het om een gigantisch exemplaar, want 15 meter is ook voor deze dieren behoorlijk aan de ruime kant. Reuzeninktvissen behoren tot de grootste ongewervelden op onze planeet. Ze zijn groot genoeg om een potvis te kunnen omwikkelen met hun tentakels. Ze kunnen in sommige gevallen 20 meter lang worden. Er duiken af en toe nep video's op van deze dieren, maar ditmaal lijkt het om een echt dier te gaan. Hieronder is de video te zien, gemaakt door een eilandbewoner.
 (Bron: YouTube-kanaal Patasiwa Kumbang Amalatu)
Niet iedereen is zeker dat het daadwerkelijk om een reuzeninktvis gaat. Volgens  Rob Deaville, project manager van  Cetacean Strandings Investigation Programme  met  the Zoological Society in Londen, gaat het onmiskenbaar om de overblijfselen van een baleinwalvis.
Omdat het dier al een poos in het water ligt te ontbinden is het lastig om met zekerheid te kunnen vaststellen waar we precies mee te maken hebben. Het ziet er behoorlijk vies uit. Indonesische onderzoekers zijn momenteel bezig testen uit te voeren om te kunnen vaststellen met wat voor wezen we precies te maken hebben en hoe het dier gestorven is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Meer achtergronden, artikelen en video's? Klik dan hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA