NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Geen ‘Rico vs. Badr’ voor Filemon: hij gooit de handdoek in de ring

27 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
filemon
Filemon Wesselink heeft de handdoek in de ring gegooid. Voor zijn programma Filemon Slaat Door zou hij op het kickboksgala in Groningen op de vuist gaan met tv-collega Ajouad el Miloudi. Vijf gekneusde ribben, één verstopt oor en een mank onderstel zijn Filemon funest geworden. “Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen.”
Begin deze maand vertelde Filemon , met huiverige trots, over zijn nieuwe avontuur. Een half jaar lang had hij getraind, hij zou afreizen naar kickbokshaven Thailand en 3 juni tussen de touwen stappen. Tijdens een heuse ‘ stare-down ’ zou Filemon het al af hebben laten weten, vertelde opponent Ajouad aan tafel. “Ik durf je niet in de ogen te kijken want je kijkt zo intimiderend,” zou Filemon hebben gezegd, al kon hij zich die uitspraak zelf niet herinneren. 
Een vlaag van verstandsverbijstering, ontdekking van zijn angsten, zo noemde Filemon zijn besluit om dit programma te maken.“Laat ze maar lachen,” had trainer Remy Bonjasky  - drievoudig wereldkampioen kickboksen - nog gezegd in de uitzending.
“Ik vind dit erg spijtig voor Remy,” verklaarde Filemon vrijdag. “Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal. Ook Ajouad zal net zo hard getraind hebben als ik. Ik vind het heel vervelend voor hem en als het anders had gekund dan had ik daar zeker voor gekozen.” 
Geen Rico Verhoeven versus Badr Hari voor Filemon en Ajouad. Hoe, en of de serie afloopt, is nog onbekend. Zondag wordt het vierde deel uitgezonden.
Meer sport? Klik hier!

Meer over:

, ,