Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Filemon vs. Ajouad

3 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Filemon vs Ajouad
Filemon Wesselink raakte gefascineerd door de kickbokswereld en besloot een programma te maken waarin hij in een paar maanden tijd wordt klaargestoomd tot kickbokser: Filemon Slaat Door. Drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky kreeg de zware taak op zich van de niet heel atletische BNN-presentator een vechtmachine te maken. “Maar hij is wel een doorzetter.”
Presentator Ajouad el Miloudi wordt in de laatste aflevering van de serie de tegenstander van Filemon. Op het grootste kickboksgala van Nederland treden de heren samen in de ring. Ajouad onderschat zijn collega niet: “Hij is fanatiek en een beetje raar. In de ring kun je dan iemand zo knock out slaan.”
In het programma laat Filemon de ins en outs zien van de steeds populairder wordende sport. De Thaise roots, de grote namen, maar ook de criminele associaties komen aan bod. Filemon: “Het is minder journalistiek misschien dan het programma dat ik maakt over autisme , maar het laat wel iets zien wat nog niet eerder te zien was.”