Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Een hommage aan Chriet Titulaer

23 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chriet titulaer
Precies twee jaar gelden overleed sterrenkundige, televisiepresentator en schrijver Chriet Titulaer op 73-jarige leeftijd. Hij werd op 9 mei 1943 geboren in Hout-Blerick, destijds nog een apart dorp bij Venlo. Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht, met sterrenkunde als hoofdvak. Na zijn studie werkte hij een jaar of vier als astronoom in de VS en Frankrijk waarna hij koos voor een carrière als wetenschapsjournalist.
Titulaer was leergierig en had een sterke drang zijn kennis met de wereld te delen, zo zei hij zelf. Een aantal voorspellingen die hij in de jaren tachtig deed op het gebied van techniek en samenleving bleken later goeddeels te zijn uitgekomen. Voorbeelden van zijn voorspellingen zijn beeldtelefoons, telewinkelen en interactieve encyclopedieën (zoals Wikipedia).
Bij PAUW brachten we, twee jaar geleden, deze kleine hommage aan de markante wetenschapper en televisiepresentator. We hebben een aantal mooie momenten uit  De Wondere wereld van Chriet Titulaer  op een rijtje gezet: