Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Edwin Bakker over Nederlandse jihadisten

  •  
29-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-30 om 01.15.38
Edwin Bakker schreef een boek over Nederlandse jihadisten en breekt nu een lans voor intensieve begeleiding en verregaande maatregelen om alles op alles te zetten om deze geradicaliseerde jongeren te stoppen en te deradicaliseren. Hij illustreert dat met het schrijnende voorbeeld van de terrorist Sultan B.
"Sultan B. uit Maastricht heeft meer dan 20 doden op zijn geweten, omdat hij bedacht dat het een goed idee zou zijn om naar Syrië en Irak te gaan en zich aan te sluiten bij deze organisatie (IS red.) en een zelfmoordaanslag te plegen. Hij heeft 23 mensen vermoord, tientallen mensen zwaar verwondt. Dit is een jongen uit Maastricht die dat een geweldig idee vond en wij kennen hem niet. We maken ons grote zorgen om internationaal recht en dan hebben we een jongen van eigen bodem, een Maastrichtse jongen, maar dan kennen we hem niet. Dat vind ik echt ongelofelijk. Dít is de reden dat we deze jongens moeten stoppen, te allen tijde. En niet moeten zeggen "rot op", maakt hij een verwijzing naar Mark Rutte. "Er zijn minstens vier van dit soort jongeren die zo'n zelfmoordaanslag hebben gepleegd". Bakker geeft aan dat hij ook niet zou willen dat andere landen moordenaars onze kant op sturen, dus Nederland zou dat zelf ook niet moeten doen.   
Meer van dit soort artikelen? Kijk dan ook hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.