Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Drie grote weekbladen maken gehakt van Trump

17 aug 2017
  •  
leestijd 2 minuten
covers
Met enige vertraging, maar des te harder, schieten drie grote Engelstalige weekbladen op president Trump na de gebeurtenissen in Charlottesville. De covers van TIME, The New Yorker en The Economist liegen er niet om.

Nazi-vriend

time
TIME beeldt een man af die de Hitlergroet brengt, gehuld in de Amerikaanse vlag. Het Amerikaanse weekblad beeldde Trump in februari , na zijn inauguratie, al af in in The Oval Office geplaagd door een hoosbui. Op de cover van het laatste meinummer transformeerde TIME  het Pentagon tot de welbekende Pokrovkathedraal in Moskou.
De woorden van redacteur Nancy Gibbs zijn minder gesluierd: “Vorige presidenten riskeerden alles om tegen de nazi's te vechten; deze president beschermt ze.”

Laffe president

new yorker
De nieuwe  The New Yorker  ligt pas volgende week in de schappen, maar de cover circuleert al over het internet: Trump, in een bootje, met een Ku Klux Klan-masker als fokzeil. De president produceert zijn eigen windkracht.
Illustrator David Plunkert laat zich zelden politiek uit in cartoons. Hij motiveert : “President Trumps laffe veroordeling van haatzaaiers - alsof hij kiezers probeerde te behouden - bewoog me in de pen te klimmen.”

Moreel mislukt

economist
Een soortgelijke tekening siert de voorkant van het Britse weekblad  The Economist.  Trumps handelen na Charlottesville wordt hierin een morele mislukking  genoemd : “Meneer Trump is niet bekwaam en heeft geen zelfkennis, en deze week heeft me doen inzien dat hij het ook niet in zich heeft te veranderen. In plaats van zijn ambt te eren, eert Trump zichzelf en zijn zogenaamde prestaties. Meneer Trumps onbekwame politiek spruiten uit een moreel failliet.”

Meer over:

,