NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Bloggers over Amerika kiest: Door Trump wil ik Amerikaan worden

18 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
IMG_2880
Amerika houdt de adem in. Wordt het Hillary of Trump? Op 8 november weten we het. Pauw besteedt de komende maanden volop aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. In de uitzendingen, maar ook op de site. Hier zullen een aantal Nederlanders die in de VS zijn voor ons bloggen, vloggen en fotograferen. Het gaat om Nederlanders die in de VS wonen of Nederlanders die daar zijn om campagne te voeren. Van L.A. tot New York. Van Chicago tot Alabama en Montana. Wat maken ze mee in hun staat en hun straat? Elke werkdag plaatsen we een nieuwe blog.
Door Trump wil ik Amerikaan worden
Door: Eric van der Meer in San Francisco
Mijn grote Amerikaanse politieke helden? Kennedy, Jimmy Carter, Bill Clinton, en de huidige president Barack Obama. Wat hij in deze acht jaar als president voor elkaar heeft gekregen, met een stelletje Republikeinse dwarsliggers in Washington, is uniek. Hij heeft de economie weer in het zadel gekregen, twee oorlogen gestopt, de klopjacht op Bin Laden voltooid, een voorstel op de gezondheidszorg - Affordable Care Act #obamacare - op poten gezet en uiteindelijk is dat als wet aangenomen. Een staaltje apart. Needless to say , ik ben een hele grote Obama fan. Alhoewel ik al wel in het bezit ben van een verblijfsvergunning, de #greencard, geeft je dat niet het recht om te stemmen. Maar ik moet wel belasting betalen, dat dan weer wel.
Maar dat 'Geen Stemrecht' hebben, begon een jaar geleden te frustreren. Toen Trump zich kandidaat stelde voor het presidentschap, vond ik dat vooral goed voer voor de talkshows. Ik - en iedereen om mij heen - lachte het een beetje weg. Toen zijn populariteit toenam, werd ik het zat en besloot ik mij tot Amerikaan te naturaliseren om stemrecht te krijgen. Ik begon afgelopen februari met dit proces. Veel papieren rompslomp, background checks , lang en geduldig wachten, een interview met de immigratiedienst en 6 maanden verder.... Volgende week is het dan zover: op 21 september doe ik de Oath Ceremony en word ik officieel als Amerikaan beëdigd. Ik heb mijn Amerikaanse paspoort aangevraagd en zal mij diezelfde dag als stemgerechtigde laten registreren zodat ik op 7 november mag stemmen. Het aftellen is begonnen. Nog 8 weken tot de verkiezingen. To be continued .

Meer over:

, , , ,