Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dildo of vliegenmepper? Free a Girl luidt de noodklok

4 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Free a Girl
Stichting Free a Girl deelt een video waarin kinderen seksspeeltjes uitpakken. De meisjes pakken seksspeeltjes uit een doos en beschrijven wat het volgens hen is. Grappig om te zien, maar de boodschap achter het filmpje is ernstig. Free a Girl luidt met dit filmpje de noodklok. Van 15 tot en met 21 mei vindt de Week tegen Kinderprostitutie plaats, een week waarin Nederland actief geld inzamelt voor de strijd tegen kinderprostitutie wereldwijd. 
Stichting Free a Girl bevrijdt meisjes uit de kinderprostitutie. Daarnaast investeert Free a Girl in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De stichting is opgericht door Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar. 
Met deze video maakt de stichting de onschuld van een kind zichtbaar. Helaas is dit niet voor alle kinderen zo. Directeur en medeoprichter van Free a Girl Evelien Hölsken: "Wereldwijd wordt geschat dat 2 miljoenen kinderen vastzitten in de prostitutie, waarvan 1,2 miljoen in India. Elke dag weer worden de meisjes gedwongen seks te hebben met tientallen mannen. Wij willen dat dit stopt en roepen heel Nederland op om met ons in actie te komen. Samen kunnen we meisjes bevrijden uit de gruwelijke situatie waarin ze leven en ze een nieuwe toekomst geven."

Benieuwd naar hoe jij kunt bijdragen in de strijd tegen kinderprostitutie? Kijk op www.weektegenkinderprostitutie.nl.

Klik hier voor meer nieuws en achtergronden.
Klik hier voor meer nieuws en achtergronden.

Meer over:

,