Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Deze vrouw in minirok en naveltrui zorgt voor ongenoegen in Saoedi-Arabië

18 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw schaars gekleed Saoedi Arabie
Een video op Twitter zorgt voor ophef in het conservatieve Saoedi-Arabië. Het filmpje  duurt slechts zes seconden, maar dat is meer dan genoeg om de Saoedische samenleving op de kast te jagen. Een vrouw loopt in het openbaar in een minirok en een naveltrui. Zomers gekleed dus, althans, naar Nederlandse maatstaven. De autoriteiten in Saoedi-Arabië zijn een onderzoek gestart.
De video verscheen dit weekend op Snapchat en is opgenomen in Ushaygir, op 155 km afstand van hoofdstad Riyaad, één van de meest conservatieve regio's van het land. De video werd geüpload door een vrouw met de naam Khulood en leidde tot een stevig debat op social media, meldt RTL Nieuws . Sommige Saoediërs riepen om haar arrestatie omdat ze de strikte kledingvoorschriften van het land niet zou naleven. Ander inwoners van het land namen het voor haar op en prezen haar lef.

Rihanna