Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Deze man verrast iedereen met tiendaagse trip door Syrië

4 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Syrie foto 5
Het door oorlog verscheurde Syrië is niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming. Ook nu Islamitische Staat (IS) bijna helemaal verdreven is uit de laatste bolwerken, blijven de spanningen hoog in land. Maar deze reiziger kreeg geheel tegen de verwachting een reisvisum voor tien dagen en ging zelf op onderzoek uit. Hij laat met zijn foto's een compleet andere kant van het land in het Midden-Oosten zien, dan we gewend zijn uit de nieuwsberichten.
"Vrienden en familie zeiden me dat ik wel gek moest zijn en dat ik een doodswens had, omdat ik Syrië wilde bezoeken in 2017. Iedereen weet dat daar een brute oorlog aan de gang is, die al zijn zevende jaar ingaat," aldus Christian, die foto's van zijn reizen verzamelt op zijn eigen Instagram-pagina unusual travaler .
"De mensen die ik van mijn reisplannen op de hoogte had gesteld vertelden mij dat de kans dat ik Syrië zou binnenkomen, gelijk aan nul was en mocht ik toch binnenkomen dat ik waarschijnlijk vermoord of gekidnapped zou worden. Dus toen ik uiteindelijk mijn touristenvisum voor Syrië in handen had, boekte ik de eerste de beste vlucht naar Beiroet (hoofdstad van Libanon) die ik kon vinden, want er zijn geen directe vluchten naar Syrië."
In tien dagen reisde hij rond door Syrië, bezocht Damascus, Aleppo en Homs, het platteland daartussenin en de Mediterraanse kust, voordat hij terug naar Libanon zou gaan om daar zijn terugvlucht naar Europa te pakken.
Op zijn foto's laat hij een compleet ander gezicht zien van het land dan je als nieuwsconsument gewend bent. De oorlogsbeelden en verwoeste steden zijn daar nog steeds, maar Christian laat zien dat er veel meer is. In de grote steden, zoals Damascus, zijn de supermarkten gewoon net zo vol als bij ons in Europa. De mensen lachen weer en er is bedrijvigheid op de straten.
Syriëreis 1
Twee bewoners drinken een kop thee, terwijl ze naar de verwoestingen kijken in hun thuisstad Aleppo. Deze beelden zijn er nog steeds, maar het is al lang niet meer het hele verhaal van Syrië. 'Terwijl er veel minder verwoestingen zijn dan westerse media claimen, zijn er hele woonwijken verdwenen. Maar het goede nieuws is dat mensen weer terug hun huizen beginnen in te trekken en ze weer op te bouwen.'
Syriëreis 2
'Niet elke Syrische soldaat draagt een wapen. Deze soldaat hield me aan op straat en gaf me bloemen.' 
Syrie foto 3
'Een Tamer Hidi (sap) verkoper in de straten van Damascus.'
Syrie foto 4
'De belangrijkste markt van Damascus, net zo druk als voor de oorlog. Hier is alles te krijgen; van het beste ijs ter wereld, tot sexy lingerie, tot gitaren'
Syrie foto 5
'Ik geniet van het uitzicht op de top van de Krad de Chevaliers, het prachtige kruisvaarderskasteel uit de elfde eeuw, in centraal Syrië.'
Ga voor meer prachtfoto's naar @unusualtravaler

Meer over:

syrie., oorlog, rondreis

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA