NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Delta verbreekt banden met NRA; Republikeinen dreigen met financiële maatregelen

27 feb 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Dana Loesch
Sinds het drama in Florida, waar een 19-jarige man 17 leerlingen doodschoot op een middelbare school, is in de VS het debat over wapenwetgeving andermaal opgelaaid. En dit keer lijkt een verscherping van de wapenwet realistischer dan ooit tevoren. Toch blijven de conservatieven, onder leiding van de NRA, hardnekkig vasthouden aan het Second Amendement, waarin het recht om vuurwapens te dragen is geregeld.
Sinds Florida hebben inmiddels talloze Amerikaanse bedrijven hun banden met de National Rifle Association (NRA) verbroken. Delta is één van die bedrijven - samen met onder andere United Airlines en Hertz. 
Delta zei in een verklaring zaterdag dat hun beslissing 'de neutrale status van de luchtvaartmaatschappij weergeeft in het huidige nationale debat over wapenwetgeving.' Republikeinen uit de staat Georgia berispten snel het besluit van de luchtvaartmaatschappij. Gouverneur Casey Cagle zwoer om 'elke belastingwet te vernietigen die Delta helpt, tenzij de luchtmaatschappij de koers omdraait. 'Bedrijven kunnen de conservatieven niet aanvallen en verwachten van ons dat we niet terugvechten', laat Cagle weten via Twitter.
I will kill any tax legislation that benefits @Delta unless the company changes its position and fully reinstates its relationship with @NRA . Corporations cannot attack conservatives and expect us not to fight back.
Sinds donderdag hebben meer dan een dozijn bedrijven de banden met de NRA verbroken, meldt CNN . In een verklaring op zaterdag noemde de NRA de beslissing van deze bedrijven een 'schandelijke vertoning van politieke en burgerlijke lafheid'. Pakketdienst FedEx houdt zijn kortingen voor NRA-leden in stand, omdat het bedrijf, zo zegt het zelf, 'nog nooit tarieven heeft vastgesteld of gewijzigd voor zijn miljoenen klanten over de hele wereld in reactie op hun politieke overtuigingen of standpunten.'
Ook het streamingdienst Roku heeft gereageerd, het platform dat het online videokanaal NRATV herbergt zei vorige week dat klanten kunnen kiezen welke kanalen ze willen downloaden of bekijken. 'We werken met een open streamingplatform, maar ons beleid verbiedt de publicatie van inhoud die onwettig is, aanzet tot illegale activiteiten of in strijd is met rechten van derden', zei woordvoerder Tricia Mifsud daarover.
(Foto boven: NRA-woordvoerder Dana Loesch)

Meer over:

, ,