Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Serious Request draagt het stokje over aan de Top 2000

24 dec 2017
  •  
leestijd 3 minuten
FoppeenDomien
Op kerstavond kwam het radio-evenement Serious Request (3FM) ten einde. De opbrengst: ruim 5 miljoen euro. Op eerste kerstdag begon dat andere radio-evenement: de Top 2000 (Radio 2). Wij vroegen ons af: wat is gebeurd met de bij Pauw geveilde voorwerpen, zoals de bal van Foppe de Haan? En staat, zoals Jeroen hoopte, Bonnie St. Claire met Dokter Bernhard in de lijst aller lijsten?  

Serious Request

Sinds 2004 werkt 3FM samen met het Rode Kruis om geld op te halen voor een ‘stille ramp’. Dit doen ze door een aantal radiodeejays’s zonder eten op te sluiten in het ‘glazen huis’, die daar radio maken en zo geld ophalen. Het geld wordt opgehaald door directe donaties, acties van mensen uit het land, of door de veiling van bijzondere voorwerpen. Dit jaar is de stille ramp verscheurde gezinnen, onder de slogan 'Breng ze weer samen '.
De dj’s die hiervoor in het glazen huis hebben gezeten waren Domien Verschuuren , Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn . Afgelopen seizoen hebben wij met hen gesproken hoe zij uitkeken naar hun verblijf in het glazen huis. Sander had door middel van collegiale rivaliteit met een oud-3FM-dj en eerste bewoner van het glazen huis (Giel Beelen) toen al de eerste donatie binnen.
Ook kwam de veiling ter sprake. Hierin brengen BN'ers en bedrijven bijzonder items of belevingen in voor de hoogste bieder, alle opbrengsten zijn voor Serious Request. Wij boden de officiële WK-voetbal aan die door Foppe de Haan gesigneerd was. Afgelopen vrijdag werd die bal geveild voor 310 euro.
Jesse Klaver was ook te gast, hij beloofde zijn beroemde ‘eikeltjespyjama’ in te brengen voor de veiling. Deze heeft 360 euro opgebracht. Ruud de Wild die te gast was in dezelfde uitzending, had nog geen item voor de veiling, maar gedurende het verblijf van de drie dj’s heeft hij ze allemaal een zelfontworpen, gesigneerde jas gegeven.
Vorig jaar werd mede dankzij  de actie van de zieke, reeds overleden, Tijn van 7 jaar, ruim 9,2 miljoen euro opgehaald. Dit jaar werd ruim 5 miljoen euro opgehaald.

Top 2000

De Top 2000 is de jaarlijkse lijst waarin de 2000 beste nummers aller tijden staan, volgens de luisteraars van Radio 2. Vorig jaar luisterden ruim acht miljoen mensen naar de ‘lijst der lijsten’. De lijst wordt dit jaar weer aangevoerd door ‘ Bohemian Rhapsody ’ van Queen, slechts drie keer werd het nummer van de eerste plek afgehouden.
Dit jaar zal een team van vaste dj’s van Radio 2 de lijst presenteren. Twee van deze hen, Annemieke Schollaardt en Gijs Staverman , waren in de uitzending te gast. Voor Schollaardt is het de eerste keer dat ze de Top 2000 presenteert. Zij pleitten in onze uitzending voor een aantal nummers die volgens hen in de Top 2000 moesten staan. Het nummer dat Jeroen aandroeg heeft dit jaar de lijst niet gehaald;  Dokter Bernhard  van Bonnie St. Claire heeft overigens nog nooit in de Top 2000 gestaan.
De lijst veranderde niet veel door de jaren heen, al lijkt de dood van een artiest de lijst flink te beïnvloeden. Een goed voorbeeld is de overleden zanger George Michael. Hij overleed 26 december 2016, tijdens de Top 2000. De zanger staat dit jaar met vijf nummers meer als vorig jaar in de lijst en zijn veel nummers die al in de lijst staan heel erg gestegen.
Maandag 25 december, bij de aftrap, wordt nummer 2000 gedraaid. Die eer is dit jaar voor Chaka Khan met het nummer I’m every women. Op 31 december zal een paar minuten voor middernacht zal het magnum opus van Queen -  Bohemian Rhapsody -  2017 afsluiten en 2018 inluiden.
Jeroen en redactie wensen u prettige kerstdagen!

Meer over:

, , ,