Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De wereld staat op scherp

13 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
MOAB Bom
Nadat gisteravond Remco Breukers bij Pauw vertelde over de nucleaire dreiging van Noord-Korea, heeft de Verenigde Staten een dag later de allergrootste niet-nucleaire bom ingezet in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Afghanistan. Vorige week bombardeerde de Amerikanen al een luchtmachtbasis in Syrië
De inzet van de 10.000 kilo wegende  Massive Ordnance Air Blast,  de MOAB, is opmerkelijk te noemen. Deze werd ontwikkeld tijdens de oorlog in Irak in 2003, maar is nog niet eerder ingezet. Hij is ontwikkeld om tunnelcomplexen te vernietigen en dat is precies het doel dat de Amerikanen hadden. Volgens de Afghaanse autoriteiten zijn er zeker 36 jihadisten gedood met het bombardement. 
Het moge duidelijk zijn dat Donald Trump een krachtig signaal aan het afgeven is: Met Amerika valt niet te sollen. Het is afwachten hoe de andere grootmachten zullen reageren op het machtsvertoon van de Amerikanen. Korea-deskundige Remco Breuker verwacht dat de Noord-Koreanen misschien op zaterdag al een nucleaire proef zullen uitvoeren. Dat zei hij donderdagavond bij ons aan tafel . Als dat daadwerkelijk gaat gebeuren dan zal iedereen op scherp staan. En de Amerikanen voorop. 
Door naar de Pauw topics.

Meer over:

, , , ,