Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Lichaam Anne Faber gevonden

  •  
12-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
anne faber
De 25-jarige studente Anne Faber is na 13 dagen van vermissing gevonden. De politie had het zoekgebied afgebakend tot een deel van een natuurgebied nabij Zeewolde, daar is vandaag een lichaam aangetroffen dat na onderzoek het lichaam van Faber blijkt te zijn. V erdachte Michael P. zit in voorarrest en is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, zijn voorarrest is verlengd en hij zit in beperking.
Er zal een groot onderzoek komen naar de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn Altrecht, waar Michael P. verbleef. Dat meldt misdaadjournalist Mick van Wely donderdagavond via Twitter.
BREEK Er komt een groot onderzoek naar de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn Altrecht, waar Michael P. verbleef #AnneFaber
"Het zwartste scenario is er helaas uitgekomen." De oom van Anne Faber gaf ook een korte verklaring: https://t.co/GB5oD2AqH2 pic.twitter.com/kP16ukUqWf

Laatste fase

In het natuurgebied Horsterwold is vandaag een gebied, grenzend aan de Nulderweg in Zeewolde, afgezet. Verdachte P. zou dit gebied goed kennen en het zelfs hebben gekarakteriseerd als 'de perfecte plek om iemand te begraven', zo vertelde misdaadjournalist Mick van Wely gisteravond bij ons in de uitzending. In dit specifieke gebied zal de politie grondig onderzoek uitvoeren.
De informatie die naar deze locatie heeft geleid, wordt nog niet vrijgegeven. Politiewoordvoerder  Bernhard Jens  meldde donderdagochtend dat het onderzoek zich in de laatste fase bevindt.
Michael P. is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die voldoende aanwijzingen zag in het onderzoek om het voorarrest van P. met veertien dagen te verlengen.

Zeewoldenaar

De politie had de zoektocht naar Anne Faber verplaatst naar een natuurgebied in Zeewolde, op basis van  ‘ nieuwe informatie’.
Misdaadverslaggever  Mick van Wely  en advocaat  Jan Vlug  bespraken bij Pauw de verdenking van de Zeewoldenaar Michael P. die sinds maandag word vastgehouden voor de verdwijning van Faber.
Bekijk hieronder dat gesprek terug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.