Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De Keuringsdienst van Waarde viert haar juileum van 250 afleveringen

9 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Keuringsdienst van Waarde
Keuringsdienst van Waarde viert haar jubileum. Al 250 afleveringen geeft het programma inzicht in de productie van ons voedsel en streeft ernaar misstanden aan het licht te brengen. Vanwege het jubileum wordt vanaf woensdag 10 mei de Keuringsdienst van Waarde-quiz uitgezonden. Presentator Teun van de Keuken en Daan Nieber zijn te gast.
De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt vragen zoals 'is het dönerlam nou eigenlijk wel echt lam? Teun ging op onderzoek uit en wat bleek: van de tien kebabhandelaren was slechts 1 broodje gevuld met echte lamsdöner. De andere broodjes waren van varken of kip.
Daan Nieber onderzocht bij de Ikea naar aanleiding van een kijkersvraag geurvrije kaarsen van de Zweedse woongigant. De bewuste kaarsen waren niet van parafine maar van stearine gemaakt. Wat is dat nou eigenlijk? Kaarsen die gemaakt worden van dierlijk vet.
De Keuringsdienst onderzoekt kortom of het wel klopt wat men belooft wordt op de verpakking of in de advertenties etc. Vanaf woensdag presenteert Daan ter ere van het jubileum de speciale Keuringsdienst van Waarde-quiz. Aan tafel begint alvast de voorpret.
Meer Pauw nieuws? Kijk dan hier.

Meer over dit onderwerp