Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De gevolgen van orkaan Harvey voor de dieren in en om Houston

31 aug 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
alligator in zwembad
De zware tropische storm die Texas teisterde heeft tot dusver drie dodelijke slachtoffers geëist en tienduizenden Amerikanen doen evacueren. De impact op de mensen is groot, maar voor de dieren in het gebied minstens even groot. 
In Houston duiken video's op van alligators die door de aanhoudende, hevige regenval uit het moeras zijn gekomen. Ze zwemmen door de tuinen van stadsbewoners en één exemplaar zwom zelfs doodleuk in het zwembad van een nietsvermoedende Amerikaanse familie.
Het ongeveer 2,5 meter lange reptiel zwom op zijn gemakje rond in het privézwembad, totdat hij werd ontdekt door de gezinsleden van de villa. Het dier moest worden gevangen en uit het zwembad worden gehaald door speciaal getrainde krokodillenvangers.
En ook in deze achtertuin van deze vrouw, woonachtig in Houston, doken twee alligators op.
Mensen zijn volop bezig met het redden van honderden straathonden en huisdieren die door de overstromingen vast zijn komen te zitten en zonder hulp onmogelijk veilig terug op het droge zouden geraken. Met behulp van matrassen als drijvende vlotten en kooitjes worden honden in veiligheid gebracht door dappere inwoners van de grootste stad van Texas.
Terwijl het water in zuidoost Texas maar blijft stijgen, proberen vele inwoners zichzelf in veiligheid te brengen. Vele van hen hebben harige metgezellen, die zij gelukkig niet vergeten met zich mee te nemen. De honden en katten van de ontheemde Texanen worden door baasjes, buren en omstanders in de regio in veiligheid gebracht, krijgen medische zorg, worden opgevangen in een asiel of blijven dicht bij hun baasjes.
The Atlantic heeft een voortreffelijke fotoreportage gemaakt van al deze dieren in nood en de helden die ze in veiligheid proberen te brengen.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA