Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De eerste 100 dagen van Donald Trump in het Witte Huis

21 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-04-21 om 10.33.27
De wittebroodsweken zijn bijna voorbij. De eerste 100 dagen van Trump zitten er bijna op. Tijd om de balans op te maken. Dat doen we met Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen en NRC-journalist Marike Stellinga
"From this day forward it's going to be only America first", sprak Donald Trump bij zijn inauguratie als president van de Verenigde Staten. Heeft hij dat tot nu toe waar kunnen maken? 'Nee, dat wil nog niet echt lukken", zegt Charles Groenhuijsen. Simpele voorbeelden zijn de NAVO, die hij niet meer nodig zou hebben en de Chinezen, die schurken zouden zijn en de banen in zouden pikken, maar daar is hij al van teruggekomen. En hij zou nieuwe banen creëren, maar de enige banen die hij heeft gecreëerd zijn voor journalisten die proberen bij te houden hoe vaak hij van mening verandert." 
"De beurs is verder gestegen, die heeft er nog steeds zin in". Marike Stellinga is nog even in de verkiezingsbeloften van Trump gedoken: "Hij zal gaan investeren in infrastructuur, de belastingen verlagen, de handel eerlijker maken en Obama Care afschaffen". Dat is allemaal niet gebeurd. En hij zegt: wij hebben al 600 duizend banen geschapen. De fact checks zeggen vervolgens 'not true'. Dat zijn geen banen die hij heeft geschapen."