Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De 7 muzikale hoogtepunten uit dit seizoen Pauw

5 jun 2017
  •  
leestijd 3 minuten
muziek hoogtepunten
Het seizoen van Pauw zit erop. En het waren drie erg muzikale maanden. Na de beste gesprekken, zetten we ook de beste optredens op rij:

1. Thomas Azier zingt zijn nieuwe single Babylon

De jonge ambitieuze Thomas Azier bezocht in mei de uitzending om te spreken over zijn tweede album. Op 19-jarige leeftijd verhuisde Azier naar Berlijn. De Duitse hoofdstad hielp hem bij de productie van zijn debuutalbum Hylas . Met het vervolg, Rouge , maakt hij momenteel furore in Parijs. Hij zong live zijn nieuwe single Babylon .

2. Caro Emerald en de Syrische Nawras spelen A Night Like This

Zangeres Caro Emerald behoort met singer-songwriter Blaudzun tot de artiesten die begin juni een concert gaven in het Amsterdamse Paradiso: Sound of Change, de naam van de muziekavond, koppelde de Nederlandse muzikanten aan voormalige vluchtelingen voor een culturele inenting van wat bekende hitjes. Emerald zong in de uitzending haar eigen nummer A Night Like This, gespeeld door de Syrische Nawras Altaki op het snaarinstrument de oed.

3. Spotify-sensatie Joep Beving achter de piano

Reclamemaker Joep Beving maakte al jaren muziek voor eigen plezier, tot hij een burn-out kreeg. Toen werd muziek maken ineens serieus. Joep, die last had van slapeloosheid en paniekaanvallen, speelde zichzelf rustig achter zijn piano. Op aandringen van vrienden nam hij zijn stukken op en plaatste hij ze op Spotify. Beving is ruim 70 miljoen streams en een platencontract verder, en presenteerde zijn tweede album Prehension , waar hij live een voorproefje van gaf.

4. BLOF viert feest en speelt Op de dam

BLØF vierde feest. Hun twaalfde Concert at Sea was binnen een half uur uitverkocht. De band uit Zeeland bestond ook nog eens 25 jaar. Met zanger Paskal Jakobsen keken we terug op succesvolle maar ook veelbewogen jaren. En hij trakteerde de aanwezigen op een van de nieuwste nummers van de jubilerende band: Op de dam .

5. Annet Malherbe zingt Annie M.G. Schmidt

De musical Madam , geschreven door Annie M.G. Schmidt en met muziek van Harry Bannink, zorgde in 1981 voor de nodige ophef. Feministen demonstreerden bij de première voor het DeLaMar theater, omdat zij als karikaturen werden weggezet. Het verhaal over een bordeel en een feministenhuis, die buren van elkaar zijn op de Amsterdamse gracht, is speciaal voor de radio bewerkt tot een hoorspel.
Acteurs Annet Malherbe en Pierre Bokma vertolken daarin de hoofdrollen. Malherbe nam ook plaats naast de piano, waar ze één van de nummers uit het hoorspel ten gehore bracht.

6. Het jubilerende De Dijk speelt Hou me vast

Na bijna veertig jaar festivals en feesttenten te hebben platgespeeld, vlijt De Dijk zich eindelijk in het rode pluche van de theaters. De theatertournee Groef was een mooie aanleiding voor voorman Huub van der Lubbe en de andere bandleden om Hou me vast te spelen.

7. OG3NE repeteert voor het Songfestival

Aan de vooravond van het Eurovisie Songfestival 2017 kwamen Shelley, Amy & Lisa (beter bekend als OG3NE ) langs om hun songfestivalnummer Light and Shadows nog één keer ten gehore te brengen, voordat ze naar Oekraïne zouden afreizen voor de halve finale.
OG3NE bereikte de eindstrijd in Kiev, maar de meiden schopten het uiteindelijk tot de elfde plek.
De beste gesprekken uit dit seizoen bekijk je hier!

Meer over:

, ,