Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

De 5 scherpste reacties op de vliegtuig-rel

11 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
united
United, de vliegmaatschappij die hardhandig een inzittende uit een overvol toestel verwijderde voor de lens van een smartphonecamera, gaat diep door het stof. Niet alleen twitterende grappenmakers geven United Airlines ervan langs; collega-maatschappijen slaan een slaatje uit het pr-drama. Immers, de een zijn dood is de ander zijn brood.
1
De Jordaanse koninklijke vliegmaatschappij Royal Jordanian voegde op Twitter een betekenis toe aan het rookverbod dat geldt aan boord van haar toestellen. En Royal Jordanian hangt vaker de clown uit. Aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, bedacht de marketingafdeling een scherpe actie , refererend aan Donald Trumps plan om moslims uit de VS te weren. Toen het inreisverbod daadwerkelijk gestalte had gekregen, en Trump ook elektronica wilde verbieden op vluchten uit moslimlanden, sloeg Royal Jordanian opnieuw toe.
2
Concurrent Southwest maakt dankbaar gebruik van de commotie en introduceerde een nieuwe (vermoedelijk tijdelijke) slogan.
3
Deze passagier van luchtvaartmaatschappij Emirates kwam er eveneens achter dat zijn vlucht overvol was geboekt, maar: ‘ while people are getting violently removed of an United flight, I got upgraded to business class on an Emirates flight when my flight was overbooked ’.
4
Het Amerikaanse woordenboek Merriam-Webster herinnerde United aan de betekenis van ‘vrijwillig vertrekken’.
5
En een twitteraar ventileerde voor de gelegenheid haar anti-Trump-sentiment in 140 tekens.
Meer kanttekeningen bij het nieuws? Kijk hier!

Meer over dit onderwerp