Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dave (21) wint ruim miljoen dollar als nummer 2 op WK Fortnite

  •  
29-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Fortnite WK
De 21-jarige Dave Jong won afgelopen weekend het WK Fortnite in New York en daarmee ook ruim een miljoen dollar aan prijzengeld. 'Rojo' (de game-naam van Jong, vanwege zijn rode haar) begon pas anderhalf jaar geleden met de enorm populaire game en is nu uitgegroeid tot de nummer twee van de wereld. 

Wat is Fortnite?

Het concept van Fortnite Battle Royale is eenvoudig: op een eiland, waarop wapens en andere gadgets te verzamelen zijn, moeten honderd deelnemers het tegen elkaar opnemen totdat er eentje overblijft. Zo'n 60 miljoen mensen wereldwijd spelen het spel van fabrikant Epic Games. Volgens game-ontwikkelaar Rami Ismail is het een mix tussen bouwen, schieten en strategie en hoewel het een makkelijke game is om mee te beginnen, kun je er door veel te spelen erg goed in worden. 
Samen met Sven Edelenbosch, een van de beste Fortnite-spelers ter wereld, vertelt Ismail over de aantrekkingskracht van de videogame en de race naar de vele miljoenen aan prijzengeld.

Tien uur per dag gamen

Het WK vond plaats in een stadion met bijna 23.000 toeschouwers, maar online keken zelfs miljoenen kijkers naar de verrichtingen van de beste Fortnite-spelers ter wereld. Bij het WK streden 100 deelnemers om de prijzenpot van ruim 32 miljoen euro.
Toen Jong net begon met spelen vond hij zichzelf nog niet zo goed, maar toen hij online zag hoe anderen het deden en erachter kwam dat er toernooien worden georganiseerd waar veel geld is te verdienen, begon het balletje te rollen. Net als Sven Edelenbosch "Ik doe het acht, soms wel tien uur per dag. Je moet wachten tot mensen online zijn, dus ik speel meestal tot een uur of vier 's nachts. Dan kom ik rond twee uur mijn bed uit en ga ik ontbijten, sporten, avondeten en weer spelen. Natuurlijk zijn er dagen dat ik liever wat anders doe, maar dan moet je toch trainen, anders word je niet beter," aldus Jong tegenover de NOS.
Na zijn tweede plek neemt Jong zijn moeder en zus, die allebei zijn meegereisd, mee naar een restaurant in New York om zijn podiumplaats te vieren. 

Klik hier voor meer nieuws van Pauw

Meer over:

videogame, fortnite
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.