NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Charles Groenhuijsen en Jort Kelder in debat over 'graaier' Obama

4 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Jort Kelder
Ophef over de Amerikaanse ex-president Barack Obama. Sinds hij geen president meer is, vierde hij vakantie met de rijken der aarde, zoals Richard Branson, sleepte hij een boekendeal van 65 miljoen dollar in de wacht én wist hij 400.000 dollar te strikken voor een uur spreken op een conferentie van een bank op Wall Street. Hypocriet, vinden de Amerikanen. Terechte kritiek?
Charles Groenhuijsen en Jort Kelder gaan in debat bij Pauw. De eerste is oprecht teleurgesteld in de ex-president van wie hij altijd een enorme fan is geweest. "Hij overtreed volgens mij drie politieke wetten, die je in ieder geval niet alle drie tegelijk moet overtreden. A. Hou je langetermijnbelang altijd in de gaten, hij is afhankelijk van zijn imago en zijn prestige als ex-president. B. Je kortetermijnbelang: dat je morgenochtend wakker wordt en denkt: shit, wat heb ik gedaan en C. Dat is het belangrijkste: doe nooit waar je politieke tegenstanders op hopen. De Republikeinen. Bij FOX staan ze al te juichen. Hoe dom kun je zijn? Ik vind het echt teleurstellend." 
Jort vindt dat zijn tafelgenoot te cynisch en verdedigd Obama: "Deze man heeft dacht ik een behoorlijk presidentschap gehad. Hij is een goed doel gestart. Cantor Fitzgerald, het beroemde kantoor dat door 9/11 is weggevaagd, daar spreekt Obama. Laat hem daar onafhankelijk spreken en daar geld voor verdienen. Hij pakt het van 'de vijand'. Moet ik hier nou die linkse president gaan verdedigen?
Klik hier voor meer nieuws en achtergronden.

Meer over:

, , , ,