Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Cécile Narinx verklaart het gebrek aan donkere modellen op covers

5 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
donkere modellenB
In tegenstelling tot blanke modellen zijn er maar weinig donkere modellen op tijdschriftencovers te vinden. Hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue, Karin Swerink, stelde dat daar te weinig donkere modellen geschikt voor zijn. Die uitspraak kwam haar op felle kritiek te staan. Cécile Narinx, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, beschreef dinsdagavond in de uitzending de praktische en commerciële bezwaren van modebladen tegen een donker model op de cover.
Als hoofdredacteur voor ELLE Girl zette Narinx een donker model op de cover. Dat nummer verkocht slechter dan het nummer ervoor. “Je neemt dan het zekere voor het onzekere. Laten we een blond meisje nemen met wapperende haren.” Ze vervolgt: “Met een blank meisje kun je meer kanten op, heb ik mij door stylisten laten vertellen.” Op de cover van haar maandblad Harper’s Bazaar verscheen vorig jaar vier keer een donker fotomodel.
Model Jessica Gyasi deelde Narinx haar ervaringen in de modellenwereld: “Op dag één hoorde ik: je bent een donker model dus je gaat het moeilijk krijgen.”