Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Break Free viert het leven

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-23 om 11.33.01
Christiaan Wilson raakte vorig jaar mei vermist in de Himalaya. In de BNN-serie 'Break Free' reizen zijn vrienden af naar de Dhaulagiri in Nepal, in de hoop een antwoord te vinden op de vraag wat er met hun vriend is gebeurd. 
Paul van der Laan leerde zijn maat Christiaan Wilson als tiener kennen op een feestje. Daar vertelde Christiaan dat hij weleens aan een kraan naar beneden zou willen abseilen. Twee weken later zijn ze 's nachts samen een kraan afgedaald. Het is tekenend voor de durf en het karakter van Christiaan. "Hij was een avonturier". 
Aan tafel bij Pauw haalt Paul herinneringen op aan zijn vriend Christiaan, die vorig jaar mei afreisde naar het Himalaya gebied in Nepal om tot 8000 meter te klimmen. Dat was zijn doel. Op een gegeven moment komt het bericht naar buiten dat Christiaan vermist is. Al twee weken heeft hij geen teken van leven meer gegeven. Op dat moment komt Paul samen met zijn vriendengroep om alles op alles te zetten om uit te zoeken wat er met Christiaan is gebeurd. "We zaten bij elkaar met onze laptops op schoot, we hadden sneller informatie op tafel dan het Ministerie van Buitenlandse Zaken".
In Break Free   gaan de vrienden naar Nepal om Christian op te sporen. Het is de tweede aflevering in een serie van vijf over jongeren die op jonge leeftijd op avontuur gaan in het buitenland, maar niet meer terugkeren. Geertjan Lassche, regisseur en bedenker van Break Free   vertelt over de serie: "Ik denk dat wij het leven vieren en niet het drama reconstrueren."
"De jongeren uit Break Free zaten middenin het leven. En dat is plotsklaps geëindigd. Dat is het allermoeilijkste voor de familie. Zeker als je op de plek komt waar dat einde plaatsvond.  Maar aan de andere kant: het is ook de plek waar je kind, broer, zus of vriend de tijd van zijn of haar leven heeft gehad. En dat realiseren familieleden zich ook als ze daar zijn."

Break Free: vanavond om 21.05 uur op NPO3

Delen: