Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Bloemen voor de Sovjet-Soldaten gaat viral in Rusland

  •  
07-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Russisch Ereveld
Een filmpje over het Russisch ereveld gaat viral in Rusland. In een twee dagen tijd is het al meer dan een miljoen keer bekeken en vele tienduizenden keren gedeeld.

In het filmpje van Rob Lampe en cameraman Bert Werkhoven is te zien hoe vrijwilligers van de Stichting Russisch Ereveld bloemen plaatsen op graven van sovjetsoldaten. De kijkers tonen grote waardering en dankbaarheid voor dat initiatief. "Onvoorstelbaar'', zegt Lampe. "Ik heb een paar reacties gelezen en daar krijg je het warm van. Dit is een geweldig compliment voor het werk van de Stichting Russisch Ereveld.''
"Ik krijg waanzinnig veel reacties. Mijn mailbox loopt helemaal vol met meldingen" maker Rob Lampe
De stichting spoort nabestaanden op van de soldaten die op het Russisch ereveld begraven liggen en in eigen land sinds de Tweede Wereldoorlog als vermist te boek staan. Sinds een aantal jaren zijn alle soldaten te adopteren. Op elk geadopteerd graf plaatsen vrijwilligers jaarlijks voorafgaand aan Dodenherdenking bloemen.
Russische reacties op YouTube

Russische reacties op de video zijn talrijk op YouTube

"Ik krijg waanzinnig veel reacties'', vertelt maker Rob Lampe van AmersfoortGezien. "Mijn mailbox loopt helemaal vol met meldingen.'' Ook o rganisator Remco Reiding van de Stichting Russisch Ereveld is aangenaam verrast door de aandacht voor het filmpje. "We hopen op den duur 865 mensen te vinden die een soldaat willen adopteren en alle aandacht helpt daarbij'', zegt Reiding.
FB-post russisch ereveld

De video is op deze Facebook-pagina al meer dan 23 duizerd keer gedeeld


Op het Russisch ereveld in Leusden liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie begraven. Dinsdag om 11.00 uur vindt de jaarlijkse herdenking plaats.
Meer nieuws en achtergronden? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.