Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

“Bijna iedereen wil gemengd douchen”

22 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Grunberg 21 03
Uitgever Das Mag organiseert in mei een wel heel bijzondere leesclub: een gezelschap Arnon Grunberg-fans mag 24 uur lang  praten, eten, slapen en douchen met the man himself . Arnon en drie van de vijftig geselecteerde fans vertellen in de studio bij Pauw waarom ze het avontuur aangaan.
Arnon verloor afgelopen jaar een weddenschap met het Volkskrantpubliek: Als Donald Trump de verkiezingen zou winnen, nodigde hij duizend lezers uit voor een borrel. “Ik ben meestal wel iemand, ook omdat ik het leuk vind om te spelen en te experimenteren, als ik iets zeg dat ik het ook wel doe,” aldus Arnon, die zo de uitdaging van Das Mag aannam.
Wie zijn dan deze mensen die zich 24 uur met Arnon laten opsluiten? Bob Kappen, werkzaam in een boekwinkel in Noordwijk, kijkt vooral uit naar het gemengd douchen. “Bijna iedereen had aangegeven dat ze gemengd wilden douchen,” vult Arnon aan “daar blijkt veel belangstelling voor te zijn in Nederland.” Sophie Lakmaker, een andere gelukkige fan, wil de schrijver graag van zijn voetstuk zien, omdat ze zelfs voor een periode tijdens haar ontbijt fantaseerde hoe hij zijn regels op papier kreeg. Voor Trieu Le staat Arnon nog wel hoog op dit fictieve voetstuk, zou hij daarom ook aan lavendelzakjes ruiken om te ontspannen? “Nee-nee-nee, daar word ik nerveus van.”