Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Anne Fleur Dekker moet onderduiken na oude tweet over Wilders

29 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2017-03-29 om 11.04.02
Activiste, columniste en medewerkster van de GroenLinks-fractie in Hilversum, Anne Fleur Dekker, moest onderduiken omdat ze wordt bedreigd. Volgens Dekker zijn de bedreigingen van aanhangers van Thierry Baudet en Geert Wilders afkomstig. Ze begonnen nadat zij  een stuk  had gepubliceerd waarin ze Baudet een Wilders in schaapskleren had genoemd. 
De bedreigingen van Dekker zouden zijn toegenomen nadat Wilders op 19 maart een bericht van de website liefdevoorholland.com via Facebook had verspreid. Daarin werd gezegd dat zij een oproep had gedaan om Wilders te stenigen en dat zij bij de verkiezingen van 15 maart voorzitter van een Hilversums stembureau was geweest. Uit een reconstructie in NRC Handelsblad blijkt dat de oproep een reactie is van Dekker op een tweet van een vrouw die een oproep doet om stenen naar een moskee in België te gooien. 
Tweet Anne Fleur Dekker
Ed Nijpels haakt in door te stellen dat je niet zomaar alles kunt tweeten, zonder rekening te houden met de gevolgen en de consequenties die de boodschap zou kunnen hebben voor anderen. Anne Fleur is het er niet mee eens en neemt haar uitlatingen niet terug: "Ten eerste ben je niet verantwoordelijk voor andermans daden, ten tweede is het nu de tijd om je uit te spreken tegen de opkomst van extreem rechts, zoals Baudet en Wilders, het is niet de tijd om nog meer gezellig thee te gaan drinken. Die tijden zijn echt voorbij. We hebben een ontzettend probleem met politici die fascistoïde trekjes vertonen, maar wel in onze Kamer zitten. En daar moet je je wel tegen uitspreken en dat moet soms hard en dat is niet altijd even gezellig, maar daar krijg je wel meer mee voor elkaar."
Meer van deze artikelen? Kijk dan eens hier.

Meer over:

, ,