Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Amsterdammer is boos op fietsdepot

30 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
brief aan afac
Een Amsterdammer is het helemaal zat nadat zijn fietst tweemaal is verwijderd door de gemeente en slaat terug op ludieke wijze. Hij ontvreemdde een bordje van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC), de gemeentelijke instantie achter het Amsterdamse fietsendepot, en schreef de volgende brief die uit 2015 lijkt te komen, maar nu ineens is opgedoken.
brief aan afac
(Foto: Bonne Postma)
De 32-jarige Postma heeft overduidelijk een bloedhekel aan het fietsdepot. Hij schrijft:  'Helaas heb ik in verband met het tijdelijk neerzetten van mijn fiets uw bordje moeten verwijderen. Maakt u zich geen zorgen, het bordje blijft uw eigendom. U kunt het bordje ergens in IJmuiden ophalen. (...)'.
Wanneer je fiets in Amsterdam wordt verwijderd door de gemeente, omdat deze bijvoorbeeld fout geparkeerd staat, wordt hij door de AFAC in het fietsdepot geplaatst. Het depot is op een afgelegen plek, ver weg van de binnenstad: diep in het Westelijk Havengebied .
In de brief laat hij de AFAC verder weten dat ze tien euro en een identiteitsbewijs mee moeten nemen en dat boutjes en moertjes niet worden vergoed. Daarmee benoemt Postma de voornaamste ergernissen die fietsers in de hoofdstad hebben, zodra hun fiets is meegenomen door de AFAC.
Postma besloot de brief te sturen nadat vlakbij zijn werk op een 'compleet uitgestorven plek' ineens een bordje verscheen waarop staat dat fietsen er voortaan niet meer geparkeerd mogen worden.
Meer nieuws, achtergronden & nieuws bij Pauw.

Meer over:

, , , ,