Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Moeders voeren campagne tegen Amerikaans wapengeweld

4 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Campange wapenbezit 1
De organisatie Moms Demands Action wil wapenbezit in de Verenigde Staten aan banden leggen. Om dat doel te bereiken voeren ze diverse campagnes. Waaronder deze ijzersterke fotocampagne.
De organisatie is opgericht door Shannon Watts op 15 december 2012, in reactie op de desastreuze high school shooting op Sandy Hook Elemantary. Sindsdien is 'Moms Demand Action' uitgegroeid tot een belangrijke kracht in de strijd tegen de Amerikaanse wapenlobby, met verschillende afdelingen in vijftig staten. En zoals de naam al zegt, bestaat de organisatie volledig uit bezorgde moeders, die hun kinderen willen beschermen tegen wapengekletter. 
Het wapendebat heeft sinds de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse historie , 2 oktober in Las Vegas, een nieuwe vlucht genomen. Er klinken in de VS steeds meer stemmen die het wapenbezit aan banden willen leggen.
Hoewel Moms Demand Action  het Tweede Amendement (het recht op het dragen en bezitten van wapens) steunt, pleiten ze voor veranderingen binnen de wetgeving (zowel op landelijk als lokaal niveau), het onderwijs en het bedrijfsleven, waardoor kinderen in de Verenigde Staten beschermd worden tegen wapengeweld.
De wapenlobby heeft voor een te lange tijd het debat over wapengeweld beheerst, volgens de moeders. Amerikaanse families worden hierdoor verscheurd. Dat moet afgelopen zijn nu. De organisatie strijdt tegen de bedrijfsleiders en andere invloedrijke mensen binnen de wapenlobby, zoals de NRA (National Rifle Association). Moms Demand Action wordt inmiddels als de grootste bedreiging gezien voor de NRA. Veelzeggend als het gaat om de invloed van deze organisatie.
Deze fotocampagne laat op ijzersterke wijze zien wat er volgens vele Amerikanen mis is met de Amerikaanse wapenwetgeving:
Campange wapenbezit 1
Campagne foto 2
Campagne foto 3
Campagne foto 4

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA