Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Advocaat van ‘wraakvader’: ‘Je mag niet voor eigen rechter spelen’

5 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
jan-hein-kuijpers
Donderdag kreeg Mario H. tien maanden cel voor het mishandelen van de man die zijn dochter lastigviel: Jack S., een 47-jarige oud-tbs'er die zich online voordeed als zeventienjarige. Aan tafel zaten de ex-vrouw van Mario, Nathalie, en zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers.
Vrijgesproken voor poging tot moord en poging tot doodslag, maar de mishandeling met een schep leverde Mario H. wel een celstraf op. Hij had niet voor eigen rechter mogen spelen, zo zegt advocaat Kuijpers.
De politie Oost-Brabant sluit zich in een reactie aan bij die woorden:
"Tijdens zijn zoektocht hebben wij Mario H. diverse malen het dringende advies gegeven hebben om ons ons werk te laten doen en niet voor eigen rechter te spelen. In dat kader heeft de rechtbank vandaag aangegeven dat Mario H. met zijn handelen het risico heeft genomen dat hij het onderzoek door de politie zou doorkruisen. Wij waren immers op zoek naar de verdachte toen wij op de bewuste donderdag werden gebeld door Mario H. Aangezien de exacte locatie door Mario H. niet was doorgegeven, is hij door de politie direct meerdere keren teruggebeld. Helaas werd er niet meer opgenomen. Kort daarna troffen wij Jack S. aan en was Mario H. niet meer aanwezig. Het spreekt voor zich dat de politie bij een dergelijke melding direct actie onderneemt, maar dan is de locatie uiteraard van belang."
Meer recht en misdaad? Klik hier!

Meer over:

misdaad, recht

Populair bij BNNVARA