Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Actie voor Nepal levert al € 5000 op

6 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
De actie van Robin van Rooij, Stef en Sofie Steffens heeft in een paar dagen al € 5000 opgeleverd. Vrienden en onbekende gulle gevers stortten de afgelopen dagen massaal op de rekening. Met het geld willen de jongeren lokale initiatieven in Nepal steunen. Het land werd anderhalf week geleden getroffen door een allesverwoestende aardbeving.
Direct na thuiskomst is de actie gestart. In twaalf cafés in Nijmegen hangen posters en wordt mensen gevraagd geld te storten in een speciale pot. De avond daarvoor werd een oproep gedaan in het programma Pauw. Stef: “Het geld gaat naar Sahayoga, een organisatie waar een Amerikaanse vriend van ons bij werkt. We hebben nog elke dag contact.”  Het geld wordt ingezet om de kleinere dorpen te helpen. “Ze kijken wat de mensen nodig hebben: rijst, tenten of materialen om rijstvelden te herstellen.”

De reacties die het trio krijgt zijn lovend. “Mensen vinden het geweldig dat wij dit doen na de doodsangsten die we hebben uitgestaan. Ook vinden ze het fijn dat het geld rechtstreeks naar lokale hulpverleners gaat. Zo heeft Sahayoga een Australische bankrekening, waardoor het geld niet bij de Nepalese overheid terecht kan komen.”

Mensen die nog geld over willen maken kunnen dat doen op rekeningnummer NL54 TRIO 0390 4149 48 tnv PF van Rooij.