Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Aanslag in Londen opgeëist door IS

23 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Schermafbeelding 2017-03-23 om 13.34.04
Het is één jaar geleden sinds de aanslagen in Brussel plaatsvonden. Daarom kwam terrorismedeskundige Beatrice de Graaf naar Pauw om te praten over de veiligheid in Europa en de impact van Zaventem, tot bekend werd dat in Londen die middag een aanslag heeft plaatsgevonden nabij het Britse Parlement. Inmiddels heeft Islamitische Staat (IS) de aanslag opgeëist. Wat kunnen we doen om terroristische aanslagen in Europa te voorkomen?
Een "sick and depraved attack", is hoe de Eerste Minister van Engeland, Theresa May, de aanslag omschrijft. Gistermiddag reed een man met zijn auto in op mensen op de Westminster Bridge nabij het Engelse Parlement, om direct daarna, nadat hij zijn auto in de hekken van het Parlementsgebouw te pletter had gereden, met een mes mensen neer te steken. Daarbij vielen in totaal vijf doden, waaronder de aanslagpleger zelf. 
Meer van dit soort artikelen? Neem dan eens hier een kijkje.

Meer over:

, , , ,