Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

700.000 Nederlanders met problematische schulden, heeft de politiek geluisterd?

10 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schulden

Er zijn 700.000 Nederlanders met problematische schulden. Cijfers die al jaren op grote media-aandacht kunnen rekenen. Zo werd in 2016 bekroonde tv-serie Schuldig uitgezonden, en besteedden we in Pauw aandacht aan werkende armen die schulden altijd boven het hoofd hebben hangen. Vandaag debatteerde de kamer opnieuw over deze problemen, maar zijn er inmiddels dingen veranderd?


Aan tafel Dennis van den Burg uit de serie ‘Schuldig’, die jarenlang vocht tegen een eindeloze stoet schuldeisers en deurwaarders. Hoe is het nu met hem? Martine Nijkamp en Jan Haneman zaten vorig jaar bij PAUW om over hun erbarmelijke financiële situatie te praten. Ze werden meermaals uitgenodigd in Den Haag, heeft de politiek geluisterd?

Rami (21) heeft een moeilijke thuissituatie, zijn ouders konden niet goed voor hem zorgen en heeft ook schulden. Hij is een van de 22.000 jongeren die jaarlijks meerderjarig worden en uitstromen uit de jeugdzorg en grote kans hebben om schulden te gaan maken zonder financiële hulp van ouders. Vanavond schuiven ze allen aan bij PAUW.