Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

70 jaar Filmfestival Cannes: toen en nu

17 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
cannesB
Cannes, 1949. Een nachtelijk bloemencorso, vuurwerk en een openluchtbal sieren de opening van het eerste filmfestival aan de Franse Rivièra. Vandaag begint de 70e editie van het toonaangevende Festival de Cannes.
Het bloemencorso heeft plaatsgemaakt voor een peperdure rode loper-parade — een van duurste jurken werd in 1989 gedragen door prinses Diana. Waarde: 125.000 pond. Het openluchtbal is verruild voor roemruchte afterparty's (een kaartje: €10,500).
In 1949 waren het zangeres Grace Moore en de Franse acteur Jean-Pierre Aumont die de aandacht van de pers stalen, vandaag de dag zijn het George Clooney, Julianne Moore en jongere sterren als Scarlett Johansson en Adam Driver.
De openingsfilm, want het festival is boven alles smaakbepalend voor de filmindustrie, is dit jaar het Franse drama Les Fantômes d'Ismaël . Nederland levert dit jaar geen bijdrage. Wel maken zeven Nederlanders deel uit van de jury.
Meer cultuur? Klik hier!

Meer over:

,