Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

20 jaar na haar dood laat Lady Di van zich horen

7 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
diana
Gisteravond zaten de Britten aan de buis gekluisterd om de zeldzame beelden te zien van de door hun zo geliefde prinses Diana, die twintig jaar omkwam bij een dodelijk auto-ongeluk in Parijs.
De kern van   Diana: In Her Own Words zijn een aantal opnames die haar stemcoach Peter Settelenin tussen 1992 en 1993 van haar maakte. Ze wilde haar publieke optredens verbeteren, en verviel in deze sessies vaak in persoonlijke ontboezemingen. De sessies - door de pers omgedoopt tot ‘ the Diana tapes’ -  zijn aangekleed met archiefbeelden van Diana.
De film, uitgezonden door Channel 4, onthult hoe zwaar Diana gebukt ging onder de affaire tussen haar echtgenoot Charles en Camilla Parker Bowles. In onderstaande video vertelt Diana, in haar de ‘ posh-flirty ’ stem (zoals  The Guardian  het zo treffend typeert ), hoe ze Camilla confronteerde toen Charles haar voor het eerst thuis op een feestje ontving.
En zo zijn er meer onthullingen. Diana laat zich uit over echtelijk advies van Her Majesty the Queen  en haar overtuiging dat haar voormalige lijfwacht (en haar vermeende liefdespartner) Barry Mannakee door de autoriteiten koud werd gemaakt in 1987. Mannakee overleed door een motorongeluk waarna Diana vervangende bewaking kreeg.
De documentaire zal in Nederland worden uitgezonden door SBS6, op 30 augustus, een dag voor de sterfdag van prinses Diana. Ze zou vorige maand 56 jaar zijn geworden.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA