Sfeerfoto van Pauls Puber Kookshow
Pauls Puber Kookshow
Pauls Puber Kookshow

Was te zien bij BNNVARA opnpo3

Paul gaat het gesprek aan met pubers en maakt ondertussen wat lekkers klaar!
Pauls Puber Kookshow

Even voorstellen: Sjors

8 jan 2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
ppks_sjors
Ooit kreeg Sjors van Paul een DJ-set cadeau, nu staat hij elke zaterdag bij ons in de show!
Hoi Sjors, kun je wat over jezelf vertellen?
Tuurlijk! Ik ben in 1994 geboren in Nijmegen. Momenteel studeer en woon ik in Amsterdam. Ik ben een echt een stereotype puber geweest, denk ik. Lekker overal tegenaan trappen en af en toe het leven van mijn docenten zuur maken. Op de middelbare school kwam ik vaak te laat in de lessen. De volgende dag moest ik dan het schoolplein vegen.


Wanneer ontdekte je de muziek?
Ik was al vroeg met muziek bezig. Ik heb op gitaarles gezeten, maar daar ben ik snel mee gestopt omdat ik er niks van bakte. Toen ik 13 was kwam ik in aanmerking met de muziek van Armin van Buuren. Dat was mijn eerste aanraking met elektronische muziek. Ik weet nog dat ik het super jammer vond dat ik niet naar zijn concerten kon, omdat ik daar natuurlijk veel te jong voor was.

Op mijn 14 e verjaardag kreeg ik met kerst een kleine DJ controller die ik aan kon sluiten op mijn computer. Vanaf dat moment ben ik veel gaan oefenen op mijn kamer en begon ik het DJ’en te leren. Momenteel draai ik onder de naam Jake Demain. En heb ik vooral in 2015 op mooie locaties mogen staan, waaronder een aantal festivals.

Hoe ben je DJ van Pauls Puber Kookshow geworden?
Die kleine DJ-controller was leuk, maar om het vak echt te leren, had ik een professionele DJ-set nodig. Ik zag een oproepje langskomen op internet, waarbij je je droomcadeau kon opgeven, ter ere van het 85-jarige bestaan van de VARA. Zonder dat ik het wist stond Paul de Leeuw een paar weken later om 06.00 ’s ochtends naast mijn bed om me mee te nemen naar Hilversum, waar ik live op 3FM een DJ-set kreeg. Het was een heel onwerkelijk moment en het ging allemaal heel snel, maar ik ben nog erg dankbaar voor de set die ik gekregen heb.

Een paar weken geleden ben ik door het team van de Puber Kookshow gevraagd of het me leuk leek om te DJ’en in het nieuwe seizoen!

Wat voor muziek vind je leuk?
Ik vind bijna alle soorten muziek leuk, maar ik draai voornamelijk  future house. Een vrij nieuwe muziekstijl waarbij de baslijn erg belangrijk is en vaak de melodie vormt voor de drop.

Welk nummer draai je op dit moment grijs?
Op dit moment draai ik veel het nieuwe nummer van Martin Garrix, Justin Mylo & Mesto. Het nummer heet Bouncy Bob . Een soort kruising tussen big room en future house. Heel lekker!

Welk gerecht hoop je in de Puber Kookshow nog een keer voorbij te zien komen?
Sushi! Ik weet eigenlijk nog steeds niet hoe het gemaakt wordt. Dat lijkt me erg interessant om te zien.

Wat is je levensmotto?
Hmm… Lastig! Ik heb niet echt een levensmotto, maar ik probeer wel elke dag het onderste uit de kan te halen

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Ik heb niet echt een groot voorbeeld, maar wel genoeg mensen waar ik tegenop kijk. Oliver Heldens bijvoorbeeld, een 20-jarige jongen die ooit bekend werd met het nummer Gecko . Hij draait inmiddels over heel de wereld. Naast dat hij steengoede muziek maakt, vind ik het vooral tof dat hij zichzelf is gebleven. Je kunt echt zien dat het gewoon een normale jongen is.

Heb je een vriendin?
Nee, ik heb momenteel geen vriendin.

Wat is je droom?
Ik hoop binnenkort met wat eigen muziek uit te komen, daar zit ik namelijk al een lange tijd voor in de studio. Verder hoop ik nog op veel toffe locaties te mogen draaien!