Sfeerfoto van Make Holland Great Again
Make Holland Great Again
Make Holland Great Again

Elke woensdag om 20.25 uur op NPO3npo3

Elke week nieuwe missies om ons land wat mooier te maken.
Make Holland Great Again

Ga met ons de strijd aan tegen zwerfafval!

9 sep 2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
logo-wcd-2020-large

Ga je samen met ons de strijd aan tegen zwerfafval? Jaarlijks gooien we in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval op straat en in de natuur. Dit heeft enorme gevolgen voor het milieu. Dieren sterven, doordat hun voedsel vervuild is of omdat hun leefwereld aangetast is. En dat is natuurlijk helemaal niet great. 

World Cleanup Day 2020

Daarom doen we zaterdag 19 september mee aan World Clean-up Day. Met Make Holland Great Again organiseren we een opruimactie in het Nelson Mandelapark in Amsterdam. Het hele team steekt de handen uit de mouwen. Sander Hoogendoorn en Sahil zullen het officiële startschot van World Cleanup Day 2020 geven.  


Help je mee? Geef je op voor onze schoonmaakactie, sluit je aan bij een andere actie of organiseer er eentje zelf bij jou in de buurt via deze link


Naam: Make Holland Great Again opruimactie
Datum: zaterdag 19 september
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur
Locatie: bij de skatebaan in het Nelson Mandelapark, Amsterdam

Wij verzorgen alle benodigde materialen (grijpers, handschoenen, vuilniszakken) en zorgen ervoor dat het verzamelde zwerfvuil opgehaald wordt door de reinigingsdienst van de Gemeente Amsterdam. Eten en drinken mag je zelf meenemen.

We hanteren een maximum van 100 deelnemers in het park, omdat we ons aan de coronarichtlijnen van het RIVM houden. Houd zelf ook voldoende afstand en kom niet als je klachten hebt. 

#ElkeDagEentje

Na World Cleanup Day is het probleem van zwerfafval nog niet opgelost. Daarom moeten we met z'n alle van schoonmaken naar schoonhouden gaan. 

Als een kwart van de Nederlanders, dat zijn 4,25 miljoen mensen, elke dag één stuk zwerfafval opraapt en weggooid in de prullenbak, zorgen we ervoor dat er geen zwerfafval meer is! Ben jij één van die 4,25 miljoen mensen? Deel jouw foto op social media met #ElkeDagEentje

Wil jij ook met de Zwerfafval Bingokaart op stap? Download 'm hieronder en ga aan de slag! 

Populair bij BNNVARA