Sfeerfoto van Make Holland Great Again
Make Holland Great Again
Make Holland Great Again

Elke woensdag om 20.25 uur op NPO3npo3

Elke week nieuwe missies om ons land wat mooier te maken.
Make Holland Great Again

Doe mee met Urban Mining en win een Break-up Pakket!

24 sep 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Jij hebt goud in handen. Letterlijk! Want in onze telefoons zitten hele kleine hoeveelheden goud, in een tosti-ijzer zit koper en een HDMI-kabel bevat zilver. Allemaal belangrijke grondstoffen die nodig zijn om kleine elektrische apparaten te kunnen blijven produceren. De meeste van deze grondstoffen komen uit natuurlijk bronnen, maar die raken uitgeput en het mijnen is zeer belastend voor mens en milieu. Daarom gaan Sahil en het Great-team deze week aan de slag met Urban Mining. 

Duik de zolder op en spit de kasten uit op zoek naar oude apparaten. Lever ze vervolgens in bij een recyclepunt, vanaf waar ze hun nieuwe leven tegemoet gaan. Ga naar naar de website van Wecycle om een inzamelpunt bij jou in de buurt te vinden! 

Sahil's Break-up Service

Vind je het moeilijk om afscheid te nemen van jouw allereerste telefoon of van je geliefde spelcomputer? Geen zorgen! Sahil's Break-up Service helpt jou er doorheen.

Iedereen die hun e-waste heeft ingeleverd bij een recyclepunt of van plan is dat te doen, maakt kans op een Break-up Pakket met o.a. een reep chocola, tissues, gezichtsmaskers en een exclusieve Sahil's Break-up Service-mok. 

Doe je mee? Vul onderstaand formulier in, voeg om nog meer kans te maken een foto toe van jouw buit en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars! 

Deze winactie is gesloten.
Schermafbeelding 2020-09-30 om 16.03.19
In de week van 12 t/m 18 oktober is het de Nationale Recycle Week. Vorig jaar is er ruim 166 miljoen kilo e-waste ingeleverd. Laten we er dit jaar nog meer van maken. Dat zou GREAT zijn! 

Populair bij BNNVARA