Sfeerfoto van Make Holland Great Again
Make Holland Great Again
Make Holland Great Again

Elke woensdag om 20.25 uur op NPO3npo3

Elke week nieuwe missies om ons land wat mooier te maken.
Make Holland Great Again

Beweeg met ons mee!

19-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
In Nederland zijn we kampioen in zitten. De beste van Europa zelfs! Maar dat is helaas niet iets om trots op te zijn. Wij brengen 85 procent van onze vrije tijd zittend door, naast alle uren die we  werkend of studerend vaak nog zitten. Als je meer dan tien uur per dag zit, heb je 40 procent meer kans om in de komende drie jaar te overlijden. Genoeg reden dus om te gaan bewegen! 

Daarom hebben Sahil en het Great-team de hulp ingeroepen van drie mensen die wel weten hoe je moet bewegen! Politievrouw turned fitnessmodel Nochtli Alvarez, langebaanschaatster Irene Schouten en Nederland in Beweging-presentator Duco Bauwens. Bekijk de video hierboven voor een aantal handige oefeningen die je thuis, op kantoor of buiten kunt doen. 

En onthoud; kwart over twee, beweeg mee

Download de posters

Download hier de posters die je kunt ophangen om jouw collega's, huisgenoten, mede studenten of jezelf te motiveren om meer te bewegen! Hang ze bijvoorbeeld op in de keuken bij het koffiezetapparaat, stuur ze digitaal na een lange Zoom vergadering of plak 'm op je spiegel.