Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Update: Spoofing | Uithuiszetting | Wurgkrediet ABN AMRO

15-01-2022

De laatste stand van zaken rond Kassa-onderwerpen. Met updates over:

 

Wurgkrediet ABN AMRO
Deze week besloot ABN AMRO om toch zeker twintig jaar terug te gaan in de tijd bij de teruggave van de rente. Deskundigen adviseren desalniettemin nog niet akkoord te gaan met het aanbod van de bank, omdat er nog juridische procedures lopen over de berekening van de rentecompensatie waarover op korte termijn uitspraak valt te verwachten. We houden je natuurlijk op de hoogte.

 

Uithuiszetting
In oktober lieten we het verhaal zien van Tansu, die door woningcorporatie GroenWest uit huis werd gezet. Ze woonde bij haar opa en oma en toen die allebei overleden bleek dat Tansu geen officiële medehuurder was. GroenWest wilde haar ook geen vervangende woonruimte aanbieden, dus Tansu dreigde dakloos te worden. Toen Kassa zich er mee ging bemoeien bleek GroenWest toch bereid om haar een vervangende eenpersoons woning aan te bieden, en dat is ondanks ook gebeurd. Tansu is heel blij met haar nieuwe eigen plek.

 

ABN AMRO coulance bankhelpdeskfraude (spoofing)
Goed nieuws voor ABN AMRO klanten die slachtoffer werden van bankhelpdesfraude, waarbij je wordt gebeld door iemand die zich overtuigend voor kan doen als medewerker van de bank. Volgens ABN AMRO zouden tientallen klanten niet in aanmerking komen voor de afgesproken coulance vergoeding, omdat zij zich niet aan de veiligheidsregels van de bank hebben gehouden. De bank is nu toch tot inzicht gekomen dat de klanten met de crimineel meewerkten omdat ze in de veronderstelling waren dat het de bank is, en gaat ook deze groep klanten vergoeden. Kassa toonde eerder aan dat de beveiliging van ABN AMRO om haar klanten te beschermen tegen hoge schade bij dit soort oplichting achterblijft in vergelijking met andere banken. De bank zegt al enige tijd daar mee bezig te zijn en binnenkort met concrete maatregel te komen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties

P.J.Beekenkamp
P.J.Beekenkamp16 jan. 2022 - 12:15

Eindelijk een goed bericht van ABNAMRO. Wij zijn op 20-8-2021 opgelicht via Helpdeskfraude. Direct gemeld aan de bank. (moesten 3/4 uur wachten op verbinding) Politie rapport opgestuurd. Diverse malen gebeld steeds ontwijkende antwoorden. Dossier nr:2-53369151815. De bank heeft 2500 Euro terug kunnen vorderen Antwoord gekregen dat voor de 6150 Euro geen coulance regeling voor ons van toepassing is. Uit bovenstaande coulance mededeling blijkt dat we misschien toch wel wat terug kunnen krijgen.