Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bewegen is een recht, maar wie vergoedt de sportprothese?

25-12-2021

Gezonder eten, meer ontspanning en meer bewegen. Vooral in coronatijd wordt hier door de overheid en artsen op gehamerd. Voor mensen met een beperking is dit niet vanzelfsprekend. Als je een been mist dan vergoedt de verzekeraar vanuit de basisverzekering een ADL, dat is een reguliere prothese. Maar die is niet geschikt om te sporten. En een tweede sportprothese? Die wordt bijna nooit vergoed.

Lees hier meer informatie.

[ UPDATE AUGUSTUS 2022: Dianne Vugts, uit de Kassa-reportage, heeft haar zorgverzekeraar Interpolis/Achmea met succes voor de rechter gesleept. De rechtbank in Leiden bepaalde eind augustus dat haar sportprothese vergoed moet worden door de zorgverzekering, meldde onder andere Omroep Brabant afgelopen week.

De uitspraak is niet algemeen bindend. Dat wil zeggen dat de rechter heeft aangegeven elk individueel geval afzonderlijk zal beoordelen, als deze wordt voorgelegd. Maar dankzij de uitspraak in de zaak van Dianne is kans op vergoeding door de zorgverzekeraar wel groter. ]

 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.