Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kassa - 30 januari 2021

30 jan 2021

Zaterdag in Kassa gaan we in op de regels waaraan telefonische energieverkopers zich moeten houden. Want hoe kan het dat consumenten nog steeds worden lastiggevallen? Ook blikken we op de achterstanden in het onderwijs. En de Belbus onderzoekt we wat er misgaat bij het bedrijf Rofra Home, dat een klant met reuma een kast zeven keer lat in- en uitladen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Simon de Beaufort
Simon de Beaufort4 feb 2021 - 18:47

ik word om de maand gebeld of ik wil overstappen. ze hebben geen idee wie ze aan de lijn hebben want ik ben 14 jaar oud en ik heb zelf geen energiecontract. en als ik dat tegen ze zeg word het stil voor een minuut en dan hangen ze op (ze bellen ook telkens anoniem)

a.ter Haar
a.ter Haar4 feb 2021 - 10:27

Ook ik reageer even op de uitzending van 30-01-2021.
Ik kreeg een bericht van mijn energiebedrijf ( Essent ) op 31-01-2021 dat ik per 1 februari ben overgestapt naar ( bij navraag ) Greenchoice en we wisten van niets - niet via telefoon, brief of colporteur.
Daarna toe gebeld en het bleek dat er zo`n colporteur aan de deur was geweest wat dus pertinent niet waar is nooit gezien ook.
Het adres klopte wel van ons maar de naam klopte helemaal niet en dat gaf ze dame van Greenchoice ook nog.
Ik ben geëindigd door haar mede te delen dat mocht er een van die mensen het lef heeft om hier aan bellen hij beter eerst de de tandarts te bellen voor een afspraak.
Ook omdat er een bordje aan de deur zit waar colporteurs ook onder vallen als ze kunnen lezen.
Zo ik ben mijn ei kwijt en waarschuw iedereen mocht U dat ook overkomen gelijk werk van maken.